Καταχωρίστε τώρα την αγγελία ή την προσφορά σας δωρεάν στο email: blogekypseli@gmail.com

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Τα ατμομάχαιρα με ηλεκτρικό μπόιλερ και η λειτουργεία τους


Σήμερα αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για το οποίο είναι λίγο άγνωστο και λίγο παρεξηγημένο από την αποψει εάν αξίζει κανείς να αγοράσει ένα ατμομάχαιροα με ηλεκτρικό μπόιλερ.
Βέβαια πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα ηλεκτρικά μπόιλερ δεν είναι κατασκευασμένα για μελισσοκομική χρήση αλλά τα χρησιμοποιούν οι ταπετσαδόροι για την αφαίρεση των ταπετσαριών (αποφλοιωτής ταπετσαριών). Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι χρησιμεύουν για την δουλειά του μελισσοκόμου, γιατί το ζητούμενο είναι ο ατμός. Παρακάτω θα βρείτε μερικά link από αποφλοιωτές ταπετσαριών:
Έτσι με τον αποφλοιωτή ταπετσαριών προσθέτουμε, ένα μαχαίρι, λάστιχο, δυο σφυχτιράκια, και ένα βαρίδιο και είναι έτοιμο.

Τα μέρη του ατμομάχαιρου με ηλεκτρικό μπόιλερ


    1. Χειρολαβή
    2. Πόμα ασφαλείας & πληρώσεως
    3. Έξοδος ατμού
    4. Δείκτης νερού
    5. Εύκαμπτος σωλήνας
    6. Καλώδιο παροχής ρεύματος
    7. Eξάρτημα αποφλοιωτή
    9. Σύνδεση ρεύματος

Τεχνικά χαρακτηρίστηκα

• Τάση: 220 - 240V

• Ισχύς: 2000 – 2200 W (ανάλογα με τον κατασκευαστή)

Αντίσταση: 1,3 - 1,5 A (ανάλογα με τον κατασκευαστή)

• Δεξαμενή νερού 4 - 4,5 λίτρων (ανάλογα με τον κατασκευαστή)

• Aσύρματη παραγωγικότητα


• Εργασία χωρίς πλήρωση στα 75  - 80 λεπτά (ανάλογα με τον κατασκευαστή)

• Μετά από 10 - 15 λεπτά, βγαίνει ατμός (ανάλογα με τον κατασκευαστή)

• Εύκολο στη χρήση

• Μήκος μαλακού σωλήνα 3 μέτρα


• Πλαστικό ανθεκτικό στις κρούσεις


• 1,5 μέτρα καλώδιο τροφοδοσίας


• Με βαλβίδα ασφαλείας στη δεξαμενήΗ λειτουργία του


Τα ατμομάχαιρα με ηλεκτρικό μπόιλερ είναι ουσιαστικά μια γεννήτρια ατμού όπου δημιουργεί ατμό μέσω μια ηλεκτρικής αντίστασης που θερμαίνει το νερό. Η γεννήτρια αυτή έχει μια έξοδο που διοχετεύεται ο ατμός μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα και οδηγείτε στο μαχαίρι κοπής των απολεπισμάτων. Έπειτα ο ατμός που βαίνει από το μαχαίρι οδηγείτε μέσο ενός άλλου σωλήνα σε ένα δοχείο με κρύο νερό ώστε να γίνει η υγροποίηση του ατμού. Έτσι μετά από 70 – 80 λεπτά λειτουργίας του ατμομάχαιρου απενεργοποιούμε την συσκευή για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να εκτονωθεί η πίεση του νερού μέσα στο δοχείο (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ανοίγουμε ποτέ το πόμα ποιο μπροστά διότι μπορεί να μας προκαλέσει εγκαύματα) και με την βοήθεια ενός πανιού ανοίγουμε το πόμα πληρώσεως για να αναπληρώσουμε απιονισμένο νερό.

Επίπεδο στάθμης νερού


Πόμα πληρώσεως νερού με την βαλβίδα ασφαλείας (εσωτερικό μέρος)

Βαρίδιο για την στερέωσης του λάστιχου από τα επιστρεφόμενα του ατμομάχαιρου


Βέβαια για να λειτουργεί σωστά το εργαλείο μας και για να μας κρατήσει για πολλά χρόνια πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα όπως:

    1. Να χρησιμοποιούμε απιονισμένο νερό ώστε να μην χαλάει η αντίσταση από τα άλατα αλλά και να μην βουλλώνουν οι σωλήνες του μαχαιριού.
 

    2. Θα πρέπει να ελέγχουμε την στάθμη του νερού στο μπόιλερ γιατί εάν δουλέψει χωρίς νερό η αντίσταση έχει καεί (την έχουν πατήσει πολύ μελισσοκόμοι)Προσοχή: Η λειτουργία η του ατμομάχαιρου μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου