Καταχωρίστε τώρα την αγγελία ή την προσφορά σας δωρεάν στο email: blogekypseli@gmail.com

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιθη στις 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην Περιφέρειας ΑΜ-Θ.Αγρότισσες, Αγρότες:

Τα προβλήματα μας είναι ιδιαίτερα οξυμμένα τα τελευταία χρόνια, λόγω των μνημονικών πολιτικών. Με τα νέα φορολογικά μέτρα δίνεται χαριστική βολή στη μικρομεσαία αγροτιά. Στόχος τους είναι η αρπαγή της μικρής ιδιοκτησίας προς όφελος των δανειστών των μεγάλων αγροτοβιομηχανικών συγκροτημάτων, τη συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων και μεγάλων. Πρέπει να τους σταματήσουμε!


Ζητάμε:
 1. Για όλες τις κοινωνικές ομάδες: Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους – να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος – να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φολρολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ , συν 5.000 για κάθε παιδί.
 2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη –κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης
 3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμόι στην αγροτική παραγωγή που προβλέποντι στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2013-2020.
 4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη.
 5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ- κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 6. Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
 7. Άμεση μείωση  της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%
 8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους – να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων- να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις – να δίνονται δωρεά η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων – όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής»
 9. Να αποζημιωθούν  άμεσα οι κτηνοτρόφοι  που επλήγησαν από την ευλογιά: Δηλαδή τόσο αυτοί που θανατώθηκαν τα ζώα τους, όσο και οι άλλοι που είχαν  τα ζώα τους σε καραντίνα σε απόσταση από 3 έως 10 χλμ. Και τα κράτησαν μέσα στα μαντριά τους.
 10. Να σφγραγισθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.
 11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές και υγεία – σύνταξη
 12. Να ενταχθεί ο καπνός στο καθεστώς των ενισχύσεων και να επιδοτηθεί με συνδεδεμένες ενισχύσεις.
 13. Να γίνει αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία συλλογής των καπνών στον κανονισμό του ΕΛΓΑ από 30/9 να πάει 31/10
 14. Να δοθεί ενίσχυση επικονίασης από την Ε.Ε. Να δοεθί επιδότηση τροφών στους μελισσοκόμους. Να αποζημιώνονται οι μελισσοκόμοι από ΕΛΓΑ για όλες τις ασθένειες των μελισσών. Να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για τους νοθευτές μελιών.
 15. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
 16. Να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές αρδευτικών, οδικών, ηλεκτρικών , δικτύων και τηλεπικοινωνιών.
 17. Επαναφορά της ΑΤΕ σε δημόσιο έλεγχο.
 • Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης
 • Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ροδόπης
 • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ροδόπης
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου