Καταχωρίστε τώρα την αγγελία ή την προσφορά σας δωρεάν στο email: blogekypseli@gmail.com

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Νέα ψηφοφορία: Κατά την άποψη σας η έκδοση μελ. βιβλιαρίου πρέπει να δίνεται μόνο με εξετάσεις


Η Τρίτη ψηφοφορία για μελισσοκομικά θέματα: "Κατά την άποψη σας η έκδοση μελ. βιβλιαρίου πρέπει να δίνεται μόνο με εξετάσεις" βρίσκεται είδη αναρτημένη στο δεξιό μέρος του blog και μπορείτε να ψηφίζεται. Το θέμα αυτής της ψηφοφορίας είναι από τον φίλο Αντώνη.

Μην ξεχνάτε ότι τα θέματα της ψηφοφορίας θα τα επιλέγεται εσείς στέλνοντας τις προτάσεις σας στο blogekypseli@gmail.com


Σίγουρα η δική σας βοήθεια είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της πρωτοβουλίας και καλό όλους τους μελισσοκόμους να ενισχύσουν με της δικιά τους ψήφο και πρόταση την υλοποίηση αυτής της ψηφοφορίας-έρευνας για το καλό κοινό όλων μας.

e-kypseli.blogspot.gr


4 σχόλια:

 1. Στυλιανέ καλησπερα,οι λόγοι που προτείνω να δίνεται με εξετάσεις το μελ βιβλιάριο είναι οι εξής. Ο κάθε υποψήφιος μελισσοκόμος είναι υποχρεωμένος και πρέπει να γνωρίζει τα βασικά. 1 Να ξεχωρίζει της ασθένειες. 2 Να ξέρει πότε θα τροφοδοτήσει και πως. 3 Να έχει ποτίστρα νερού ΚΑΘΑΡΟΎ. 4 Να κρατάει λογικές αποστάσεις από μελισσοκομεία σπίτια δρόμους. 5 Να τηρεί τους κανόνες πυρασφάλειας ανά εποχή. 6 Να απολυμαίνει τον εξοπλισμό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αντώνη θα δείξει και το αποτέλεσμα. Πάντως θέλω να σε ευχαριστήσω για τα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σου που μου εστειλες.

   Διαγραφή
 2. Υπάρχουν ακόμα σοβαρότερα θέματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για να είναι μελισσοκόμος. πχ Να γνωρίζει τι σημαίνει μέλισσα για τον πλανήτη, να ξεχωρίζει την μέλισσα απο τον εαυτό του, να μην την λιμοκτονεί παιρνοντάς της όλο το μέλι και ταϊζοντας ζάχαρι, να μην την εγκαταλείπει όταν δεν του δίνει, και άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται απο τα βιβλία και δεν αξιολογούνται με εξετάσεις. Θα συμφωνήσω ότι το μελισσοκομικό βιβλιάριο πρέπει να αποκτάται με κάποιες προυποθέσεις που να έχουν σχέση με τον χώρο εγκατάστασης του μελισσοκομείου, με συνθήκες υγιεινής, με θέματα πυρασφάλειας, κλπ. Ας μην μιλήσουμε για την οργανωμένη απο κάποιους (μάλλον αρκετούς) ενέργεια πώλησης απαράδεκτων παραφυάδων και άχρηστων βασιλισσών. Προυποθέσεις που θα πρέπει να εξετάζονται σχολαστικά απο τους αρμόδιους φορείς και επαναλλαμβανόμενα. Η μελισσοκομία είναι δικαίωμα του καθενός. Όπως και οποιαδήποτε ενασχόληση που έχει σχέση με την φύση. Ξέρω πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που πολλά πράγματα είναι πολύ γνωστά στην θεωρία αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να τα αντιμετωπίσω.πχ σηψιγονίες. Στις εξετάσεις θα τα πήγαινα θαύμα. Στην πράξη;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εξετασεις ναι αλλα με μαθήματα απο τον σύλλογο και οχι απο ιδιώτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή