Καταχωρίστε τώρα την αγγελία ή την προσφορά σας δωρεάν στο email: blogekypseli@gmail.com

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Κινέζικες ταινίες για την αντιμετώπιση του ακάρεος Βαρρόα

Ονομασία σκευάσματος: Flumethrin Killing Against 99.9% Mite Varroa Strip


Προδιαγραφές:
 • Επαγγελματική ακαρεοκτόνο κατά του ακάρεως Βαρρόα
 • Διάρκεια ζωής: 2 χρόνια.
 • Η συσκευασία περιλαμβάνει: 20 ταινίες σε ένα πακέτο
 • Βάρος: 3.6mg/ταινία
 • Κόστος: 8,20 ευρώ (Δωρεάν τα μεταφορικά)
 • Χρόνος παραμονής μέσα στην κυψέλη για 35 μέρες αλλά όχι για περισσότερο από 6 εβδομάδες
 • Πιστοποίηση από το υπουργείο γεωργίας της Νέας Υόρκη / T5138-2002 ως προϊόν που δεν ρυπαίνει τα προϊόντα της μέλισσας 
Για περισσότερα πατήστε εδώ.Η Φλουμεθρίνη είναι ένα συνθετικό πυρεθροειδών το οποίο όταν έρθει σε επαφή με ακάρεω Varroa το εξολοθρέυη χωρίς να δημιουργεί παρενέργειες η ανωμαλίες στης μέλισσες η στην βασίλισσα.


Οι ταινίες κρεμιούνται ανάμεσα στα πλαίσια τις αποικίας και όταν ακουμπάνε οι μέλισσες στης ταινίες τότε η ουσία μεταφέρεται σε όλη την κυψέλη. Η ελάχιστη ποσότητα της δραστικής ουσίας είναι απαραίτητη για να καταστρέψει τα ακάρεα.

Για το πόσες ταινίες θα τοποθετήσουμε εξαρτάται από το μέγεθος τις αποικίας:
 • Για σμήνη αδύναμα και μέτρια (3- 9 πλαίσια) : 1-2 ταινίες.
 • Για σμήνη κανονικά: 2 ταινίες
 • Για σμήνη δυνατά: 2-3 ταινίες
Χαρακτηριστικά
 • Οι ταινίες πρέπει να παραμείνουν στην κυψέλη για 35 ημέρες, αλλά όχι περισσότερο από 6 εβδομάδες.
 • Δεν δημιουργεί αναστάτωση στης μέλισσες κατά την εφαρμογή της θεραπείας.
 • Εύκολο να εφαρμοστεί μείωση της απώλειας της εργασίας και χρόνου σε σύγκριση με τους άλλους τρόπους για τη θεραπεία.
 • Η φαρμακευτική μορφή ενός ξύλινου λωρίδα αποκλείει σε μέγιστο βαθμό την πιθανότητα το φάρμακο να πάρει στα προϊόντα της μέλισσας. Δεν περιόδου υπαναχώρησης.
 • Μην χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της συλλογής του μελιού. Υπάρχουν μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση για το μέλι των μελισσών καθορίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Ακίνδυνο για τις μέλισσες, η βασίλισσα και τον γόνο. Καλά αποδεκτή χωρίς παρενέργειες.
 • Δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στην φωλιά.
 • Δεν παράγοντα άγχους για την οικογένεια των μελισσών, όταν εφαρμόζεται.
 • Μεταχειρισμένες ταινίες είναι εύκολο να γίνουν αβλαβείς.
 • Varroa destructor δεν θα γίνει ανθεκτικός σε δραστική ουσία του - φλουμεθρίνη.
 • Η παραγωγικότητα των οικογενειών μελισσών αυξάνεται ως αποτέλεσμα της θεραπείας και η διάρκεια ζωής των μελισσών παρατείνεται κατά κρατώντας τα νεαρά μέλισσες ζωτικής σημασίας.
 • Επιτρέπει την ακριβή δοσολογία και την αποτελεσματικότητα μέγιστη όταν ταυτόχρονα εφαρμόζεται από τις μελισσοκόμοι σε μεγάλες περιοχές με τις οικογένειες μελισσών.
 • Συστηματική καθαρίσεις επιτυγχάνεται μέσω της επαφής επίδραση στις μέλισσες για μια περίοδο 35 ημερών για ενήλικες και νέους μορφές της Acarus Varroa destructor μέσω εύκολης και ακριβής δοσολογία με λιγότερο χειρισμούς του μελισσοκόμου.
 • Αντιμετώπιση των οικογενειών μελισσών δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη για να κάνουν τις μέλισσες να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για τη συλλογή μελιού και το φθινόπωρο για να επιτρέψει την μπάλα μέλισσα για να περάσουν το χειμώνα ευκολότερη.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο συγκεκριμένως τρόπος αντιμετώπισης του ακάρεος Βαρρόα με την συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή είναι ο τρόπος που συστήνει ο πωλητής - κατασκευαστής του συγκεκριμένου προϊόντος και ου δε μια ευθύνη έχει το e-kypseli.blogspot.gr για περιπτώσεις ανωμαλίας σε μελισσοσμήνη μετά την φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: ebay.co.uk


27 σχόλια:

 1. Εδώ δεν εμπιστευόμαστε ούτε τα κινέζικα ρούχα και θα βάλουμε κινέζικα φάρμακα στα μελίσσια μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και όμως πολλά πράγματα που χρησιμοποιείς είναι κινέζικα και δεν το γνωρίζεις.

   Διαγραφή
 2. Ναι και γι'αυτό προσπαθώ το μέλι μου να μην έχει τίποτα το κινέζικο και να είναι απόλυτα ελληνικό. Εσύ σκοπεύεις να βάλεις αυτό το πράγμα στα μελίσσια σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ανάδειξη ενός θέματος δεν σημαίνει και χρησιμοποίηση φίλε μου σημαίνει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

   Διαγραφή
 3. Εγώ μια απλή ερώτηση έκανα...αφού ενημερώνεις για την ύπαρξη του σημαίνει οτι σου φάνηκε ενδιαφέρον. Και ξαναρωτάω: Εσύ που το παρουσιάζεις-προτείνεις, θα το βάλεις στα μελίσσια σου αυτό το πράγμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ φίλε μου δεν θα το έβαζα αλλά μπορεί άλλοι να το έβαζαν και άλλοι βάζουν χειρότερα και επίσης άλλοι συνάδελφοι σου μπορεί να το βλέπουν ενδιαφέρον και μην κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Επίσης πρέπει να αναφέρονται όλα στην ενημέρωση γιατί αλλιως δεν είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

   Διαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι παράνομο κι όποιος το βάλει παράνομος! Προσέχετε τι δημοσιεύετε! Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

   Διαγραφή
  3. Επίσης όποιος εντοπίζεται να το χρησιμοποιεί θα εκτελείται επιτόπου..

   Διαγραφή
  4. Άστα φίλε μου ακόμα και λεφτά βγάζω από αφτειν την ανάρτηση όπως ισχυριζετα ο φίλος

   Διαγραφή
  5. Εγώ πιστεύω είσαι Κινέζος πράκτορας που σκοπό σου έχεις να καταστρέψεις την Ελληνική μελισσοκομία..

   Διαγραφή
 4. Φίλε μου άμα θέλεις μην το βλέπεις, και από πότε η ενημέρωση έγινε απαγορευτική δεν το καταλαβαίνω. Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ όπως γράφω και στην δημοσίευση (που δεν νομίζω και να την διάβασες) από το Αμερικάνικο υπουργείο Γεωργίας. λυπάμαι δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε ποια δημοσίευση αναφέρεσαι; Στην αυτόματη μετάφραση του Google; Και τι σχέση έχει το υπουργείο των ΗΠΑ με εμάς και την ευρωπαική ένωση; Εκεί βάζουν και αντιβιώσεις και αντιμυκητιακά και της παναγιάς τα μάτια! Εμείς εδώ παράγουμε αγνό μέλι χωρίς φάρμακα...και κυρίως χωρίς παράνομα φάρμακα! Καλή όρεξη στους πελάτες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οκ τα ξέρεις όλα και τα κριτικάρεις όλα για αυτό φτάσαμε εδώ αυτήν την χώρα

   Διαγραφή
 6. Να δεις που θα φτάσουμε αμα συνεχίσεις να διαφημίζεις ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΜΗ-ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ φάρμακα για τα μελίσσια. Το συγκεκριμένο σκεύασμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ έγκριση ούτε στις ΗΠΑ. Αυτός ο αριθμός που λές είναι απλά μια οδηγία των ΗΠΑ, δεν είναι κωδικός έγκρισης.
  Σκοπεύεις να τα εισάγεις και τα μοσχοπουλήσεις υποθέτω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι πεις εσύ φίλε μου αφού αυτό βλέπεις και νομίζεις οκ δεν μπορώ να σου αλλάξω την γνώμη.

   Διαγραφή
  2. Παναγιώτη εγώ το δοκίμασα και το αποτέλεσμα ήταν οι μέλισσες να μεταμορφωθούν σε κολεόπτερα..Σε άλλα η Βασίλισσα έγινε Πρωθυπουργός με το όνομα Tsipra.

   Διαγραφή
  3. φίλε Παναγιώτη εσύ δηλαδή τί βάζεις? τακ-τικ ? μαβρίκ? οξαλικό οξυ? τακ - τικ = τσιμπουρια σε παραγωγικά ζώα (πολύ τοξικό για τις μέλισσες ) συμφωνα με την νόμιμη ετικέτα του ακόμα και για πρόβατα που έχει έγκριση απαγορεύεται σε γαλακτοπαραγωγικές μονάδες. μαβρίκ = τσιμπούρια σε σκύλους - γάτες (πολύ τοξικό για τις μέλισσες) σύμφωνα με την νόμιμη ετικέτα του. οξαλικό οξυ =κοτόψειρες .. τι ακριβώς νόμιμο χρησιμοποιείς λοιπόν?
   2ο θέμα τα δοχεία που χρησιμοποιείς τα μονόκιλα και τα δίκιλα είναι ανοξείδωτα ? έχουν ISO? τα γυάλινα αν βάζεις γυάλινα τα καπάκια είναι ανοξείδωτα? ο πάγκος απολεπισμού σου ειναι αποστειρωμάνος ? το μαχαίρι σου είναι αποστειρωμένο ? ο μελιτοεξαγωγέας σου είναι ηλεκτρικός ή χειροκίνητος? ανοξείδωτος ή γαλβανιζέ? τί χρησιμοποιείς για μετάγγιση από τον μελιτοεξαγωγέα? τα μελίσσια σου πού τα έχεις? τα ξύλα από τις κυψέλες με τί μπογιά τα έβαψες? κάτσε σκέψου τα λίγο όλα αυτά και μετά έλα να συζητήσουμε αν το μέλι σου είναι "αγνό"

   Διαγραφή
 7. eleos!!!!!!!mia dimosieysh ekane o an8ropos!!!!!!!! PARTO OS PARADIGMA PROS APOFIGIN H PARADIGMA PROS MIMISH.......DIKEOMASOU EINAI NA ELENKSIS!!!!!!!!!!!AMA SE DOSW NA FAS SKATA 8A TO KANEIS??????OXI VEVEA !!!!!AN DEN PIRAMATISTIS DEN KANEIS LA8EI DEN 8A MA8OUME POTE!EGW PROSOPIKA AN DEN TIN PATISW DEN MA8ENW!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. se eyxarito gia ta loiga soy file. ayti h xwra den tha alaxei pote grafis kati diaforetiko kai soy tin lene.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το συγκεκριμένου ενεργό συστατικό η Flumethrin είναι και η δραστική ουσία του Bayvarol που πωλείται σαν εγκεκριμένο συνθετικό φάρμακο στην χώρα μας, με 29,5 ευρώ τα τρία χαρτάκια, αντί 8,5 ευρώ τα είκοσι του κινέζικου! Στην χώρα μας, επικρατεί η λογική της μίζας και της λαμογιάς ,και ότι θέλει κανείς επιβάλει στην αγορά, με λίγα χρήματα.Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται στην βιολογική μελισσοκομία η θυμόλη και το οξαλικό οξύ γιατί το επιβάλει η ΕΕ και να απαγορεύονται στην συμβατική μελισσοκομία γιατί δεν συμφέρει τις εταιρείες! Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου Κώστα και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό

   Διαγραφή
 10. φίλε Παναγιώτη εσύ δηλαδή τί βάζεις? τακ-τικ ? μαβρίκ? οξαλικό οξυ? τακ - τικ = τσιμπουρια σε παραγωγικά ζώα (πολύ τοξικό για τις μέλισσες ) συμφωνα με την νόμιμη ετικέτα του ακόμα και για πρόβατα που έχει έγκριση απαγορεύεται σε γαλακτοπαραγωγικές μονάδες. μαβρίκ = τσιμπούρια σε σκύλους - γάτες (πολύ τοξικό για τις μέλισσες) σύμφωνα με την νόμιμη ετικέτα του. οξαλικό οξυ =κοτόψειρες .. τι ακριβώς νόμιμο χρησιμοποιείς λοιπόν?
  2ο θέμα τα δοχεία που χρησιμοποιείς τα μονόκιλα και τα δίκιλα είναι ανοξείδωτα ? έχουν ISO? τα γυάλινα αν βάζεις γυάλινα τα καπάκια είναι ανοξείδωτα? ο πάγκος απολεπισμού σου ειναι αποστειρωμάνος ? το μαχαίρι σου είναι αποστειρωμένο ? ο μελιτοεξαγωγέας σου είναι ηλεκτρικός ή χειροκίνητος? ανοξείδωτος ή γαλβανιζέ? τί χρησιμοποιείς για μετάγγιση από τον μελιτοεξαγωγέα? τα μελίσσια σου πού τα έχεις? τα ξύλα από τις κυψέλες με τί μπογιά τα έβαψες? κάτσε σκέψου τα λίγο όλα αυτά και μετά έλα να συζητήσουμε αν το μέλι σου είναι "αγνό"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Paidia oi tenies autes einai polu kalles ths empisteuontai oi megaliteroi vasilotrofoi melisokomoi ths xoras mas bokimaste prota k meta phte thn gnomh sas a kai ola ta orea khnhta kai papoutsia pou exoume kai ta exoume plirosei xrusafh k auta kinezika einai .as afisoume atoma na enimeronoun ton kosmo me pragmata pou exoun dokimasoi k genika me ton tropo pou douleuoun autoi pragmatika ta melisia tous ...kai oxi na.grafoi o kathenas tis mpourdestous giati edo mhlame gia thn zwh ton melisson an fushka sas endiaferi

  ΑπάντησηΔιαγραφή