Καταχωρίστε τώρα την αγγελία ή την προσφορά σας δωρεάν στο email: blogekypseli@gmail.com

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Μπλε και πράσινο μέλι παράγουν μέλισσες στη Γαλλία

Οι μελισσοκόμοι της βορειοανατολικής Γαλλίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση όταν τις μέλισσες από τις κυψέλες τους άρχισαν να παράγουν μέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, το οποίο δεν μπορούσε να πουληθεί γιατί δεν πληρούσε τα πρότυπα της Γαλλικής παραγωγή μελιού: Δεν λήφθηκε από το νέκταρ των φυτών και αποκλίνει αισθητά από το πρότυπο χρώμα του μελιού (σχεδόν άχρωμο έως καφέ σκούρο).

Αυτό ήταν πολύ άσχημα νέα για μια περιοχή που παράγει χιλιάδες τόνους μέλι το χρόνο και έχει ήδη να αντιμετωπίσει ένα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των μελισσών και τη χαμηλή παραγωγή μελιού που ακολουθεί κάθε βαρύ χειμώνα.

Ωστόσο, μια έρευνα από τους μελισσοκόμους στην πόλη του Ριμπωβίλ αποκάλυψε την αιτία του προβλήματος: Αντί να συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια, οι μέλισσες της περιοχής τρέφονται με υπολείμματα από καραμέλες m&m's, τα οποία κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά.

Τα απόβλητα της μονάδας επεξεργασίας αποτελούσαν τροφή για τις μέλισσες κι έτσι οι μελισσοκόμοι ζήτησαν από τους αρμόδιους του εργοστασίου να καλύπτουν τα δοχεία με τα απόβλητά τους και περιμένουν η επόμενη παραγωγή μελιού να είναι πιο φυσιολογική.

Πηγή: paseges.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου